понедељак, 20. септембар 2010.

Knjige za dusu :)

Odavno neka knjiga nije ostavila utisak na mene kao dve koje sam upravo procitala. Priznajem da malo kasnim, odavno su izdate kod nas, ali bolje ikad nego nikad. Radi se o knjigama sjaaaaaajnog Haleda Hoseinija "Lovac na zmajeve" i "Hiljadu cudesnih sunaca". Radnje obe knjige desavaju se u Avganistanu, a pisac je uspeo da uputi citaoce u istoriju ove zemlje i u situaciju u kojoj se Avganistan danas nalazi. "Lovac na zmajeve" je, po piscevim recima, "muska" knjiga, dok je druga "zenska." Ljubav izmedju oceva i sinova, majki i cerki, oceva i cerki je tako snazna da u nekim trenucima pomislite da ste tamo. Knjiga "Lovac na zmajeve" je ekranizovana prosle godine, ali po mom misljenju, knjiga je bolja od filma. Preporucujem svima da procitaju ova dva remek dela. Napisite mi svoje utiske, zanimaju me :)

Pisac Khaled Hosseini
khaled hosseini

7 коментара:

  1. odlican izbor! lovac na zmajeve je cak i ekranizovan, ne znam da li si pogledala, preporucujem, super su odradili! poz!

    ОдговориИзбриши
  2. Gledala sam ga i pravo da ti kazem, nije mi se mnogo dopao. Mislim da je u pitanju to sto je knjiga toliko detaljna i prelepo opisuje sve dogadjaje, a film je morao da se skrati. Izbacene su neke stvari koje su po mom misljenju vazne, recimo Hasanova zecja usna. Svidja mi se to sto je radjen u saradnji sa Hoseinijem i to sto se on pojavljuje u filmu. U svakom slucaju, verovatno je odlican za one koji nisu citali knjigu.

    ОдговориИзбриши
  3. obe su sjajne, mada je moj favorit hiljadu cudesnih sunaca. ne mogu da verujem da se radnja te knjige odigrava 90-tih godina.....

    ОдговориИзбриши
  4. Stvarno je neverovatno. I sto je najgore, sada, dok mi ovo kucamo, neko prezivljava jos gore uzase.

    ОдговориИзбриши
  5. knjige su uvek bolje od filmova ;)
    citala sam hiljadu cudesnih sunaca nedavno, potresna je ali je predivna
    lovca na zmajeve cu,nadam se, uskoro

    ОдговориИзбриши

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...