понедељак, 07. септембар 2009.

Ja!

Zadovoljna sam sobom. Da imam mogućnost da promenim nešto, verovatno bi to bile sitnice. Ali, šta ako drugi nisu zadovoljni? Oni do čijeg mi je mišljenja stalo. Da li su onda promene neophodne? Sa ovim problemom prvi put sam se suočila kada sam se našla u prvoj ozbiljnoj vezi. „Zašto si se obukla kao cirkus?“, „Mogla bi da budeš manje ljubomorna“, samo su neke od primedbi koje sam svakodnevno slušala. Neke su na jedno uvo ušle, na drugo izašle, ali neke su se zadržale i o njima sam dugo razmišljala. Iz mog ormana su izletele sve stvari koje su imale taj neželjeni izgled. Ljubomoru sam svela na minimum (jedina dobra strana mog menjanja). A onda sam promenila momka. Kao da sam se prijavila za neku od onih emisija za promenu ličnog opisa, dobila sam još jednog zainteresovanog da me promeni. E, njemu se baš dopadao moj „cirkus look“. Hajde sada sve ispočetka. Tako sam se ja kao plastelin menjala, samo da bi neko drugi bio srećan. Kada sam počela da pišem svoje tekstove nisam želela da se dopadnu svima. Onda sa njima nešto ne bi bilo u redu. Ali kada sam popila najnegativniju kritiku koja je opet zahtevala da menjam ono što jesam, shvatila sam da je tome došao kraj. Ovo sam ja. Nema više promena. Ako se nekome ne sviđa ono što jesam, vrata mog života su niz hodnik levo.

12 коментара:

 1. Odusevljavam se ovakvim postovima, podsecaju me na stihove pesme Zaka Prevera "Takva sam kakva sam", a veliki aplauz za poslednju recenicu:
  "Ako se nekome ne sviđa ono što jesam, vrata mog života su niz hodnik levo. "
  BRAVO!

  ОдговориИзбриши
 2. Mudar post. Uvek sam mrzela takve komentare..kad ti momak to kaže, jedino što možeš da uradiš je da nađeš novog momka..Bez kompromisa! Jedino tako možemo biti zadovoljni sobom.
  dopada mi se tvoj blog, veoma. umeš sa rečima.

  ОдговориИзбриши
 3. Jao, hvala, mnogo volim kad se neko vrati na ove moje stare postove, za njih najvise volim komplimente :)

  ОдговориИзбриши
 4. odlicno odlicno..davno to bese ali divno. Istina. To mi bas treba u ovom momentu! Pozzz i puno uspeha. N.

  ОдговориИзбриши
 5. Predobar post!!! Procitala sam ga 2x i potpuno sam se nasla u tvojim rijecima! Vise sam puta cula to, da izgledam kao 'cirkus' ustvari ja sam bila 'klaun'.. :) Ali kao što si i sama napisala, ako se nekome ne sviđa ono što jesam.... Jos jednom, SUPER post!

  ОдговориИзбриши
 6. „Zašto si se obukla kao cirkus?“
  „Mogla bi da budeš manje ljubomorna“

  eh da sam uzimala neshto love svaki put kad sam ovo chula :)

  ОдговориИзбриши

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...