недеља, 18. август 2013.

Anita mei!


Iako do pre dve godine nisam mogla ni da sanjam da ću se upustiti u svet konaca, materijala, krojeva, šnitova, život je za mene imao druge planove. Sada se razumem u postave, štepove i sve ono što čini krojački svet. Kao što većina vas zna, svoje tašnice ne šijem sama, za taj deo posla je zadužena moja divna šnajderka, ali imam u planu da naučim i da se usavršavam.
Skoro sam na internetu nabasala na magazin koji će zanimati sve vas koji se iz posla, ili hobija, bavite šićem. 
Anita mei je prvi besplatni kreativni magazin o krojenju i šivenju u Srbiji. Do sada su izašla četiri broja, a magazin je okupio brojne čitaoce iz regiona. Sastav koji radi u magazinu broji četiri mlade devojke različitih profesija. Tu je Maja Urošević, koja dolazi iz sveta tehnike, Aleksandra Gavrilović, diplomirani novinar, grafički dizajner Bojana Urošević i biohemičar i pisac Bojana Draganić. 


Ove devojke objašnjavaju da je magazin napravljen poput "skrepbuka", odnosno svaštare u kojoj sakupljaju različite korisne informacije, savete, trikove i zanimljivosti iz sveta krojenja i šivenja.

"Kada otvorite Anita Mei magazin možete videti jednostavne krojeve za suknje, košulje, haljine, koje svaka devojka, žena pa čak i muškarac mogu sami sašiti. Tu su i pisma sa puta od naše prijateljice Lole, recepti prepisani od komšinica i prijateljica, zanimljive informacije i saveti o biljkama koje se mogu uzgajati kod kuće i u stanu. Naši čitaoci u magazinu mogu pročitati i preporuke za knjige i filmove. U suštini Anita Mei magazin sadrži sve ono što je neophodno jednom domaćinstvu“, pričaju članice tima.

Anita Mei pored mnoštva različitih rubrika obiluje fotografijama, ilustracijama koje pomažu čitaocima da vizuelnim putem nauče nesto o krojenju i šivenju  i da u jednom trenutku i sami pokušaju da sašiju nešto.
"Anita Mei namerno obiluje fotografijama i ilustracijama, jer smatramo da je kod krojenja i šivenja najvažniji vizuelni utisak. Upravo tim ilustracijama i fotografijama želimo da podstaknemo naše čitaoce da sednu za mašinu i naprave svoju prvu suknju, pantalone ili neki ukrasni predmet. Uz naše ilustracije, dovoljno je samo da bacite pogled na ekran i da se uverite da li ste dobro uradili kroj, i nastavljate dalje", za blog Ana on heels govore četiri kreativne devojke.

Ukoliko volite da šijete, ili imate motivaciju da to naučite, toplo vam preporučujem da prelistate magazin Anita mei. Jer, što je najbolje od svega, ne samo da je poučan, već je i potpuno besplatan.













5 коментара:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...