петак, 10. фебруар 2012.

Helena Bonham Carter - Gorgeous weirdo

Odgledala sam sve njene filmove, obožavam uloge koje je glumila i njene fotografije često krase pozadinu mog kompjutera. Helena Bonham Carter je čudna do besvesti, intrigira kako likovima koje igra, tako i svojim privatnim životom. Kraljica srce u "Alisi u zemlji čuda", Bellatrix Lestrange u "Harry Potter" filmovima, Mrs Lovett u "Sweeney Toddu", svaki lik nosi svoj pečat i ima dušu. O psihološkim profilima njenih likova pisala sam čak i seminarski rad. Jako je inspirativna. Inače, njene odevne kombinacije na dodelama nagrada uvek pokupe kritike, ume savršeno da napravi modnu katastrofu. Ali, to je jednostavno ona. Decu vozi na trociklu, izlazi iz kuće čupava, nosi dokolenice i živi u kući do svog muža (Tim Burtona). Najčešće glumi baš u suprugovim filmovima, a partner joj je skoro uvek Johnny Depp, koji im je i kum. Da li i vi volite Helenu? Koja njena uloga vam je najzanimljivija?
P.S. Možda to što je toliko volim ima veze sa činjenicom da mi je mnogo ljudi reklo da ličim na nju :D
I've watched every single movie with her and I just adore her roles and her personality. She is Helena Bonham Carter, the craziest and the most gorgeous actress. She played Queen of hearts in "Alice in Wonderland", Bellatrix Lestrange in "Harry Potter", Mrs Lovett in "Sweeney Todd" and many more complex characters. I was writing about the psychology of her roles in my paper work for University! She is so inspiring! Do you like her? Which role is your favorite?
P.S. Maybe my love for her has something with the fact that many people told me that I look like her :D

















20 коментара:

  1. Nije joj ni malo lose sto glumi sa Dzonijem ;)

    ОдговориИзбриши
  2. Helenu obozavaaaaaaam! Sve njene filmove, činjenicu da im je Johnny kum, i da su naprosto perfektan tim! I sama se ponekad osećam kao većina likova koje je ona glumila, i jednostavno takva vrsta interpretacije i razumevanja sveta je baš baš me. Neverovatna glumica, ostavila me bez daha kada sam odgledala the King's speech..sweeney todd neću ni da komentarišem.Savršenstvo.:D

    ОдговориИзбриши
  3. i ja je volim bas zbog te njene specificnosti. :)
    volela bih da procitam tvoj seminarski, jer me uvek intrigiraju njene uloge. :D

    ОдговориИзбриши
  4. mnogo ličiš na nju stvarno :)

    ОдговориИзбриши
  5. odlicna glumica!
    a posto sam procitala P.S. i ja se upisujem na spisak onih koji tako misle

    ОдговориИзбриши
  6. pa da, na nju me podsećaš!!! uvek si mi ličila na nekog i nikako da se setim:) cool je ona, navikneš na nju tako čudnu, a onda kada je vidiš u nekoj "normalnoj" ulozi, tipa the king's speach, bude još čudnije :)

    ОдговориИзбриши
  7. Da mnogo je volim naprosto je predivna sa svim svojim cudnocama :-))) Volim sve njene uloge od onih naizgled jesnotavnih kao u Kraljevom govoru, do Alise ....:-)
    I da licis mi na nju:-)Niska Helen :-)

    ОдговориИзбриши
  8. nisi pomenula najbolji film u kom je igrala: Fight Club.

    Da, imate neshto slicno.

    ОдговориИзбриши
  9. Da je nevjerojatna glumica, to je neosporivo, ali mi se njezin stil baš i ne dopada.


    xoxo
    Antonia

    ОдговориИзбриши
  10. obozavam je,.. toliko divna u svojoj posebnosti.. lepe slike si odabrala :)

    ОдговориИзбриши
  11. Starno licite! Nikako da shvatim na koga me podsecas:))

    ОдговориИзбриши
  12. Bila je divna u ulozi Mrs Lovett, kao i Johhny Deep kojeg obozavam :)

    http://worldisrunway.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши
  13. Delimo isto misljenje, Helena je izuzetna glumica. I stvarno licite, a kako kazes da si gledala sve njene filmove molim te za pomoc. Pre nekih pa od pilike 18 godina, gledala sam film u kome je ona bila u glavnoj zenskoj ulozi. Radi se o tome, da ona glumi kcer imucnog coveke koji je strastveni kockar, i koji i nju kao i sav imetak gubi na kocki, nakon cega vrsi samoubistvo itd... Da li ti je mozda poznato,

    ОдговориИзбриши

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...